Creative Arts la Minimest

Inca de la prima editie Anim’est – singurul festival de animatie din Bucuresti, aflat la cea de-a 8-a editie anul acesta, au existat proiectii organizate pentru micii spectatori de cinema. Din 2010, festivalul a introdus o sectiune speciala pentru copii numita Minimest cu scopul de a populariza educatia cinematografica in randul copiilor – instrument neintrodus in programa scolara.

Anul acesta Minimest revine in perioada 4-13 octombrie. Doua weekenduri sunt dedicate copiilor printr-un program artistic ce completeaza vizionarea de filme cu ateliere si activitati sustinute de trainer profesionisti, in sala cinematografului Studio.  Minimest ofera un program matinal educativ si, totodata, distractiv, prin filme de calitate special concepute pentru vizualizarea in familie.

Vizual Minimest 2013 (1)

Despre filme: De la ora 10:00 si 12:00 in fiecare sambata si duminica sunt programate animatii de scurtmetraj si lungmetraj dedicate in special copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, insa potrivite pentru intreaga familie. Filmele proiectate sunt productii recente premiate la cele mai renumite festivaluri internationale, neexploatate in cinema si care abordeaza diverse teme: prietenia, natura sau comportamente sociale. Scurtmetrajele sunt in calupuri de cate 6 filme cu durata intre 5 si 25 minute iar lungmetrajele pot avea pana la 2 ore.

 

Despre activitati: Pe langa filmele mentionate, Minimest impreuna cu cei de la Creative Arts ii intampina pe micii spectatori cu o serie de activitati interactive si educative, multe dintre ele avand legatura cu filmele vizionate,fiind sustinute de traineri profesionisti: Atelier reciclare creativa – personaje din filme, Atelier pictura pe lampioane, Atelier de quilling, Atelier decoruri.

 Program Minimest 2013

 

Mai mult decat atat, toti copiii care participa la programul Minimest pot intra in tragerea la sorti speciala pentru castigarea unuia dintre cele 10  locuri gratuite exclusive la atelierele pentru copii JuKaVa, gandite cu grija pentru dezvoltarea personala a micutilor (http://www.jukava.ro).

 

Bilete:

–      toate filmele vor fi subtitrate in limba romana

–      pret bilet: 6 RON (valabil pentru o proiectie, include si participarea la ateliere)

–      cazurile sociale beneficiaza de gratuitate

–      la cerere putem elibera adeverinte pentru profesori

Locatie: Cinema Studio – strada Mendeleev, nr 28-30, Zona Piata Romana, vis-à-vis de iesirea metrou Piata Romana

Rezervari: va rugam sa va rezervati locurile la proiectie, in special pentru grupurile mai mari de 10 persoane printr-un mail la adresa delia@estenest.ro sau direct prin persoana responsabila de promovarea Minimest in institutia dumneavoastra.

Contact: Coordonator Minimest – Delia Marcu – 0726.19.07.08 – delia@estenest.ro

Reclame

Adauga comentariul tau

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s