Final de sezon I’Velo 2013

“I’Velo”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2013, incepand cu 4 decembrie. Multumirile merg catre cele 153.000 de mii de persoane care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul intregului an 2013, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul. Numarul mare de utilizatori si implicarea acestora in actiunile organizate in cadrul proiectului demonstreaza interesul lor de a se reuni intr-o adevarata comunitate a biciclistilor.

Poza I'Velo

 

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

 

Dupa trei ani de I’Velo, ne bucuram sa constatam ca tot mai multe persaone au inceput sa foloseasca bicicleta ca mod alternativ de transport si sa constientizeze ca este o modalitate foarte simpla de a avea grija de sanatatea lor, dar si de mediul inconjurator  si de orasul in care traiesc. Le multumim celor peste 153.000 de utilizatori si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor sa dovedim ca suntem parte a oraselor in care traim”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 

In cursul anului 2013, in centrele I’Velo din Bucuresti s-au inregistrat peste 94.000 de mii de utilizatori. Astfel, in centrul de la Aviatorilor – Herastrau, Piata Charles de Gaulle, in 191 de zile de functionare, 54.000 de mii de bucuresteni au ales bicicletele galbene pentru plimbare sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Localizat tot in Parcul Herasatru, centrul de la Arcul de Triumf a inregistrat 13.000 de inchirieri in 144 de zile de functionare, iar centrul din Tineretului – Gheorghe Sincai, in 138 de zile,  peste 30.000 de bucuresteni s-au plimbat cu bicicletele galbene.

 

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.Tarifele de inchiriere au fost: 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

 

Despre I’Velo

 

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.

In cei 3 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata peste 800.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

In sezonul 2013, centrele “I‘Velo’’ au fost amplasate in Bucuresti – parcul Herastrau – Arcul de Triumf si Charles de Gaulle -, Tineretului, Timisoara –  Parcul Copiilor si Parcarea Hotelului Timisoara, Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului si Constanta – parcul Tabacariei sau Gravity Park si parcul Primariei si Sibiu – Cazarma 90.

Reclame

Adauga comentariul tau

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s