Sâmbătă film aniversar la Chez Elvire

Bistro Chez Elvire sărbătorește 120 de ani de la nașterea actriței Elvira Popescu sâmbătă, 10 mai, prin proiecția în aer liber a filmului Plein Soleil (1960, René Clément), cu Alain Delon și Elvira Popescu, începând cu ora 21. Evenimentul în aer liber coincide cu deschiderea oficială a grădinii Institutului Francez pentru sezonul de vară. Intrarea este gratuită.

 plein soleil_cover

Atmosfera va fi desprinsă din anii de glorie ai actriței emblematice, cu personaje îmbrăcate în costume de epocă, în acompaniamentul muzicii anilor ’60, la gramofon și a vinurilor franțuzești. Evenimentul va avea loc în grădina Institutului Francez, după ultima proiecție din cadrul Festivalului de Film European.

În regia lui René Clément, cunoscut pentru Jeux Interdits (1952) și La Belle et la bête (1946), Plein Soleil (subtitrat în limba română)este un thriller centrat în jurul lui Tom Ripley, interpretat de Alain Delon, un îngrijitor american talentat în a-și asuma noi identități. Acesta călătorește în Europa pentru a-l recupera pe Philippe Greenleaf (Maurice Ronet), fiul risipitor al unui milionar din Statele Unite. Pe măsură ce prinde gustul luxului, sociopatia acestuia degenerează, iar relația dintre protagoniști devine din ce în ce mai tensionată. Alain Delon incorporează lipsa de conștiință a manipulatorului obișnuit să inspire submisivitate, luând forma unei frumuseți masculine fără scrupule. Povestea este o adaptare după romanul Talentatul domn Ripley, de Patricia Highsmith.

Elvira Popescu, supranumită de către critica franceză de teatru Reine du Boulevard, a devenit emblematică pentru relația culturală dintre România și Franța de-a lungul celor 65 de ani petrecuți, în principal, pe scenele și ecranele franțuzești.

Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spațiu cultural outdoor de întâlnire al oamenilor frumoși din București, al iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză și al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureștiului. Continuând seria manifestărilor culturale de anul trecut, Chez Elvire găzduiește săptămânal proiecții de filme, piese de teatru în aer liber, târguri, pop-up shop-uri, și alte eveniment speciale.

BISTRO CHEZ ElVIRE_VIZUAL BISTRO CHEZ ELVIRE_PHOTO 2 BISTRO CHEZ ELVIRE_PHOTO1

Reclame

Adauga comentariul tau

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s